PAULINE GILS Astroloog te Groningen | Download nu de E-guide ‘Moderne Astrologie'

Sister Signs

Sister signs zijn twee compleet tegenover elkaar gestelde tekens. Als je je birthchart bekijkt, en één teken neemt, is het dus het teken dat hier in een rechte lijn tegenover ligt. Oftewel: polar opposits. Maar; twee uitersten van één en dezelfde lijn/as. Dus hoe verschillend deze tekens ook lijken, het blijven ‘zusjes’. Vaak voel je tegelijk een enorme weerstand voor de gedachten en gedragingen van een tegenovergesteld teken, maar word je er tegelijkertijd ook tot aangetrokken omdat deze alle kwaliteiten beheerst en uit die jij niet bezit. Tenminste, dat denk je ;) Je bezit ze wel, alleen onderdrukt ze of laat ze niet tot uiting komen. Vandaar juist die afkeer en/of aantrekkingskracht. Het zijn spiegels van elkaar.

 

Sister signs delen dezelfde modaliteit: fixed, cardinal of mutable. En delen een elkaar complimenterend element. 

De kardinale tekens zijn Ram, Steenbok, Weegschaal en Kreeft. Deze tekens zijn vaak erg zelfbewust; proactief en staan ​​bekend als doorzetters. Ze nemen initiatief. Zijn goed in initiëren en opstarten. 

De fixed signs zijn Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. Deze tekens zijn dus fixed: vast. Fan van routine en anti-verandering. Kunnen de neiging hebben erg koppig en controlerend te zijn. Onverwachtse gebeurtenissen worden vaak als onprettig ervaren. Ze zijn goed in doorzetten. Een project afmaken.

De mutable signs zijn Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen. Ze zijn zeer flexibel en houden van verandering; ze raken verveeld en juist ontregeld met te veel routine. Hierdoor zijn ze vaak goed in veel verschillende dingen en snelle leerlingen. Ze zijn goed in processen fine tunen.

De elkaar complimenterende elementen zijn vuur en lucht, en aarde en water. Vuur en lucht zijn extravert en sociaal. Aarde en water zijn introvert en emotioneel.

De zusjes:

RAM & WEEGSCHAAL Ram (vuur) en Weegschaal (lucht) - beide zowel extravert als sociaal. Beiden cardinal signs. Beiden gedijen goed in sociale kringen. Veel contacten. Gevoelens en impulsen komen snel op maar kunnen ook weer snel verdwijnen. Ram is extravert en sociaal door zichzelf voor op te stellen en zichzelf het uitgangspunt te maken van de eigen acties, waardoor de sociale interacties prettig verlopen. Weegschaal is extravert en sociaal door zich continu aan te passen en de ander altijd voor op te stellen en daardoor sociale contacten prettig te laten verlopen. 

 

STIER & SCHORPIOEN Stier (aarde) en Schorpioen (water) - sympathieke elementen, zowel introvert als emotioneel. Beiden gereserveerd. Naar binnen gekeerd. Beiden zeer controlerend. Hechten geen waarde aan sociale acceptatie. Nemen beide zichzelf als uitgangspunt. Vind een ander dan niets; pech gehad.  Stille kracht. Stier op een aardse zeer praktische manier. Schorpioen op een zeer emotionele manier. 

 

TWEELINGEN  & BOOGSCHUTTER Tweelingen (lucht) en Boogschutter (vuur) - beide zowel extravert als sociaal. Beide mutable. Beide wispelturig en ongemakkelijk worden van teveel consistentie; nieuwsgierig; dorst naar kennis en uitbreiding; zijn meestal de fan van reizen en alles van anders en nieuw is ontdekken. Tweeling is de journalist: alle mogelijke info verzamelen maar niet oordelen en niet de diepte in. Verzamelen om het 'weten' niet om het 'kennen'. Boogschutter verzamelt ook alle mogelijke kennis maar is in alles op zoek naar 'the meaning of'. Naar regels. Naar de ultieme waarheid. 

 

KREEFT & STEENBOK Kreeft (water) en Steenbok (aarde) - beide zowel introvert als emotioneel. Beiden cardinal. Hechten beide veel waarde aan traditie en familie; Kreeft staat voor rauwe emotie, Steenbok staat voor onderdrukte emotie; Kreeft - de moeder van de dierenriem, Steenbok - de vader van de dierenriem.

 

LEEUW & WATERMAN Leo (vuur) en Waterman (lucht) - beide zowel extravert als sociaal. Beide op zoek naar bevestiging en spiegeling van buiten af. Waar Leeuw zijn expressie toont en graag waardering wil door middel van trots en ijdelheid, en Waterman wil zekerheid door originaliteit en onafhankelijkheid.

 

MAAGD & VISSEN Maagd (aarde) en Vissen (water) - beide zowel introvert als emotioneel. Beide mutable. Zowel gevoelig als wijs; zeer gemakkelijk gekwetst en toch zeer veerkrachtig; Maagd heeft extreem diep en gedetailleerd en gevoelig contact met de realiteit en logica. Vissen heeft extreem diep en gedetailleerd en gevoelig contact met fantasie en verbeelding.