PAULINE GILS Astroloog te Groningen | Download nu de E-guide ‘Moderne Astrologie'

ASTROLOGIE EN OUDERSCHAP: DEEL 1 CERES

ASTROLOGIE EN OUDERSCHAP
DEEL 1: CERES

 Ik heb hier zoooveel over te zeggen en delen! Maar gewoon beginnen dus. En voor mij begint het ouderschap, het kunnen praten over wie jij bent als ouder of over jouw kind en wat hij of zij nodig heeft, bij joúw eigen ervaring als kind dat opgevoed werd. Het begin van jou als mens ligt bij jouw eigen moeder. Wie was zij toen jij klein was? Wat heeft zij jou bewust en onbewust meegegeven? Welke blauwdruk heeft zij door wie zij was op jou achtergelaten? (Note: ik ben mij er terdege van bewust dat niet iedereen een biologische moeder als opvoeder heeft gehad❤️) De blauwdruk aan ‘care’, die de basis vormt voor wat jij nu nodig hebt aan self-care. Waar in jouw Chart vind ik die?

Ceres. Een asteroïde. Ceres in de geboortehoroscoop beslaat een groot aantal gebieden. Waaronder moederschap. Ceres zegt vaak iets heel duidelijks over het emotionele en fysieke leven van jouw moeder. Ceres in Kreeft? Misschien bleef mama thuis of beschouwde het moederschap als fulltime carrière. Ceres in Ram? Vaak zijn deze moeders strijders op een bepaald gebied met onafhankelijkheid hoog in het vaandel. Of de schaduwkant: moest veel alleen doen of liet jou veel alleen doen. Ceres in Weegschaal: moeder was bezig de lieve vrede te bewaren. Enz. Het klopt dat de Maan ook veel zegt over moederschap, maar meer specifiek over jouw emotionele ervaringen hier omtrent. Ceres kan vaak iets heel helders vertellen over het concrete leven van moeder.

Waarom is dit zo interessant/belangrijk Pauline?

Als pasgeboren baby's hebben we nog geen idee dat ons lichaam gescheiden is van dat van onze moeder. Mama is warmte, ritme (de hartslag die we in de baarmoeder horen), voeding, comfort en al het andere over de nieuwe wereld in één. Onze vroegste onbewuste ervaringen draaien om het lichaam van de moeder en het ritme van de moeder. Omdat we als baby's en kleine kinderen nog verbale taal missen, worden mama’s bewegingen, stemmingen en energetische focus, haar dominante emoties en fysieke gewoonten, haar manier van zijn in haar lichaam en ook haar onopgeloste trauma's, onze taal.
Dit wordt onze blauwdruk van het thema ‘care’. En later: self-care.

To be continued..🤍🌱