PAULINE GILS Astroloog te Groningen | Download nu de E-guide ‘Moderne Astrologie'

De Sterrenbeelden en ontspanning

 

Zomervakantie! Tijd voor ontspanning. Maar wat voor de één rustgevend is kan de ander tot waanzin drijven. Waar de één van oplaad, raakt de ander van uitgeput. Daarom een overzichtje van alle tekens en de manier waarop zij relaxen, unwinden, reloaden.

Check je Zonneteken maar vooral ook je Maan!

 

Ram

Alles waar een element van competitie in zit, gaat Ram van aan. De eerste manier van ontspanning kan daarom intense fysieke activiteit zijn. Een persoonlijk record zetten in een cardiosport of heftig gewichten rondslingeren in de sportschool. Hier kan de Ram zijn controledrang en behoefte aan een uitdaging in kwijt. 
Iets minder intens als een flinke wandeling kan ook. Maar dan wel op een nieuwe onbekende locatie. Of probeer een nieuwe sport uit. Meld je spontaan aan voor een les in iets waar je jezelf nog in moet bewijzen!

Thuis blijven en helemaal los gaan qua schoonmaken en ordenen en herinrichten is ook een goede weg naar ontspanning voor Ram. Energie kwijt en tegelijk een opgeruimde ruimte om de volgende, uitdagende dag te tackelen!Stier

Iedere vorm van activiteit waarbij de zintuigen geprikkeld worden en die tot een aardse, grondende verbinding leidt, is ontspanning voor Stier. Gelukkig is Stier de ultieme master in self-care. Hoe dat er precies uit ziet verschilt, maar vaak komt het neer op time alone. 

Thuisblijven, waar het comfy en rustig is, is altijd een goed idee. Naar de sauna, in bad, een massage nemen, een boekje lezen in de zon, rustige muziek luisteren, deurkaasjes uitzoeken, lekker voor jezelf koken, of toch naar buiten en een wandeling maken of gaan sporten werkt ook. Alleen zijn, en opladen through the senses. 


Tweelingen

Tweelingen zijn soms een social butterfly. Maar dit vraagt vaak juist om extra selfcare en down time. Er was niets mis met je af en toe even afsluiten voor al dat constante in contact staan met anderen. Neem de tijd om naar een zonsondergang te kijken, doe een strandwandeling, of doe wat ademoefeningen.

Mentale stimulatie is wel dermate belangrijk voor Tweelingen dat je er ook voor kunt kiezen te ontspannen door een citytrip te maken, waar je nieuwe dingen leert en nieuwe ideeën opdoet en je geest kunt verfrissen.


Kreeft


Cuddles anyone? Letterlijk. Knuffelen, aangeraakt worden en simpelweg in de buurt zijn van hun geliefden is opladen voor Kreeft. Jouw inner circle is waar jij ontspanning vindt. Zorgen en verzorgd worden. Maar dit constante bij elkaar zijn, zorgt er ook weer voor dat alone time er misschien soms bij in schiet, waardoor je jezelf te weinig ruimte geeft voor rust en reflectie. 

Een wandeling, een bad, naar de sportschool, je favo serie kijken. Rustgevende activiteiten waar jij van oplaadt die de moodyness onder controle houden ;)


Leeuw

Leeuw is calm cool and collected in public. Maar dat betekent absoluut niet dat zij geen last hebben van de sferen en emoties om hen heen of dat ze zich van. niets iets aantrekken. Leeuw heeft plezier nodig. Expressie. Entertainment. Ga naar een comedy show of een concert of ga dansen (op de bar).

Maar belangrijker: Leeuw is expressief. Extra goed opletten dus dat behalve positiviteit, negatieve gevoelens en ervaringen ook geuit worden. Leeuw moet zich omringen met vrienden, niet voor de aandacht, maar voor oprechte steun en een plek waar ze het hele spectrum van gevoelens kunnen uiten. Om vervolgens weer naar buiten te kunnen en positieve nieuwe ervaringen op te kunnen doen!Maagd

Overthinking en de zoektocht naar perfectie: Virgo's daily tasks. Om te ontspannen 
moet Maagd weer in contact komen met haar aardsheid. In de tuin werken, knutselen, iets maken, koken. Maar ook juist even helemaal losbreken. Op stap met vrienden. Dansen, gek doen, let loose. 

Maagden zijn heel goed in taken waar uiterste precizie en analyse voor nodig is. Schaken, puzzels, breien etc, de wat suffere hobbies, kunnen voor Maagd juist heel erg ontspannend werken. Creativiteit loslaten zonder afleiding van anderen om hun heen, helpt bij tot hunzelf komen en tot rustige reflectie komen ipv verzanden in details. 


Weegschaal

Weegschaal heeft de neiging zoveel sociale contacten en verplichtingen aan te gaan, dat ze zichzelf verliezen en hun balans kwijtraken. In deze gevallen kan Weegschaal, geruled door Venus, zich weer opladen door activiteiten die draaien om schoonheid: een bezoek aan een museum, streetart bewonderen, hun huis opnieuw inrichten, een nieuw beeldje of schilderij kopen of simpelweg window shopping. 

Weegschaal heeft altijd behoefte aan balans. Meditatie, oefeningen die focussen op chakra balancing, helpen om hun hoofd leeg te maken en te kunnen voelen waar hun eigen kern ligt. Gracieuze sporten zoals salsa, pilates of ballet kunnen ook fijn voelen.


Schorpioen

Intense en gepassioneerde Schorpioen werkt zichzelf vaak in de stress door niet weg te lopen van situaties maar alsmaar dieper en dieper te willen graven. Ongemakkelijke situaties gaan zij niet uit de weg. Maar al deze confrontatie en al deze focus op al het negatieve positief willen draaien kan vermoeiend zijn. Een warm bad met fijne luxueuze geuren, een massage, een facial, allemaal goede ontspannings methoden voor Schorpioen.

Hele intense sportieve activiteiten zoals kick boxen kunnen Schorpioen ook helpen. En wanneer je echt geen zin hebt in zoiets fysiek actiefs: diepe open gesprekken over the meaning of life helpen Schorpioen ook altijd.


Boogschutter

De ondernemende en als maar op zoek zijnde geest van Boogschutter kan ook voor stress en onrust zorgen. De wandering spirit van Boogschutter laadt altijd op door 'escape'. Dit kan in heel praktische zin: een citytrip, een nieuwe omgeving, een nieuw restaurantje. Of geestelijk: een boek lezen over een volledig onbekend onderwerp of een andere taal leren.
Zelfs een wandeling in je home town door een buurt waar je normaal nooit komt kan helpen. 
Uitdagende en riskante sporten als sky diving of scuba diving kunnen Boogschutter ook helpen ontspannen. 


Steenbok

Steenbok kickt op verantwoordelijkheid. Vaak net iets teveel. Want: waneer is iets teveel? Dat is voor Steenbok een moeilijke vraag. De natuur in is altijd een goed idee qua ontspanning en opladen voor Steenbok. Wandelen, hiken, skieën. Niet stil zitten, maar wel even al die energie gericht op iets aards en praktisch. 

Naast verantwoordelijkheid zijn structuur en tijdsschema's nog een passie van Steenbok. Het klinkt gek, maar to-do lijstjes schrijven en dingen tot in de puntjes uitplannen kan ook ontspannend werken voor Steenbok. Dus plezier, een dagje uit, opdelen en behandelen als ware het the next business step, kan helpen.

 

Waterman

Luchtteken Waterman heeft de neiging overspannen te raken door teveel nadenken. De creatieve actieve geest van Waterman staat haast nooit stil. 
Even niet denken maar voelen: sport, yoga, pilates. 

Of combineer het prikkelen van je geest en gedachten met praktische sensualiteit. Ontdek een nieuw restaurant, ga naar een concert of bezoek een museum. 
Alles waarbij je nieuwe ideeën opdoet maar tegelijk tot jezelf kunt komen. 


Vissen

Vissen zijn emotionele sponsjes. Dus extra tijd om de gevoelens en problemen van anderen los te kunnen laten is fijn. Emoties en energie naar buiten sturen is dan vaak de oplossing. Hobbies waarbij je je gevoel kunt uiten: schilderen, dansen, zingen. Maar ook aromatherapie en meditatie helpen. Vissen kunnen om te ontspannen wat leren van Waterman: disconnect for a moment. Koptelefoon op, telefoon op stil, en trek je terug. Voldoende slaap is ook erg belangrijk voor Vissen.